Yinyoga
Mörbacka Gårdsretreat,  Välmående,  Yinyoga

YINYOGA

Yinyoga är en form av yoga som fokuserar på att sträcka ut och öppna upp kroppen genom att hålla positionerna under en längre tid, oftast 3-5 minuter.  Det är en stillsam, meditativ, återhämtande och terapeutisk form av yoga där vi gör nästan alla positioner liggandes eller sittandes på mattan.

I yinyogan vill vi uppnå rörlighet och flexibilitet i kroppen,
men också att stilla sinnet för att kunna vara mer här och nu.

Med hjälp av andning, medveten närvaro och att öva på att ”släppa taget” når vi djupare in i kroppen. Vi kommer åt bindväven, skelettet, muskler, nervsystemet och våra inre organ för att lösa upp spänningar och blockeringar.

Yinyoga lugnar, stärker och mjukar upp stela kroppar och stressade själar!

Läs mer om yinyoga här.

TKM Chakra 

Både lugnare och mer energi.

När vi utövar yinyoga regelbundet kommer vi att uppleva att vi både blir mer lugna och harmoniska samtidigt som vi får mer energi.

Därför att när vi yinyogar sätts det parasympatiska nervsystemet igång, det så kallade ”lugn och ro systemet”. Vi kommer till ro och det är därför en utmärkt yogaform att utöva vid stressrelaterade symptom.

Samtidigt ökar vår energinivå då vi löser upp knutar, spänningar och stagnationer i vår klistriga bindväv. Det gör att livsenergin kan flöda fritt i kroppen. Vi känner oss mer levande och friska.

Medveten närvaro och acceptans

I yinyogan tränar vi medveten närvaro och acceptans. Vi lär oss att hantera ”bra smärta” och att acceptera våra kroppar som de är. ”Om vi upplever ”dålig smärta” när vi gör yinyoga ska vi omedelbart gå ur den positionen eller prova att använda olika hjälpmedel för att stödja olika kroppsdelar i en utmanande position.

Vi lär oss att skilja på det vi kan förändra och det vi inte kan förändra.

När vi lär oss att vara mer i nuet ökar vår förmåga att behålla lugnet och att tänka klart när vi möter hinder, upplever stress eller stöter på problem i vardagen.

Yinyoga

Välkommen att utöva yinyoga med oss.
Boka här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yinyoga passar alla men är extra bra för dig som har

 

Sömnbesvär

Smärta i kroppen

Inflammatoriska processer

Stressad

prestationsångest

en oro

stelhet

koncentrationssvårigheter

ryggproblem

knäprblem

nackproblem

 

Yinyoga är också ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet som löpning, styrekträning och andra mer dynamiska yogastilar.

Det passar även bra att göra yinyoga under en läkningsprocess för idrottsskador.

 

 

 

YINYOGA FYLLER HELA DIG MED FÄRSK NY ENERGI OCH LUGNAR DITT SINNE!