Femtfallet
Sevärdhet,  Skogen/Naturen,  Utflykt

Fämtfallet i Norra Värmland

Utflykt till Femtfallet

I helgen gjorde vi en härlig utflykt till Fämtfallet. Den här fina platsen finns på promenadavstånd från Mörbacka. Fallet ligger 1,5 km söder om gården. Det blir lite längre om man går genom skogen, men det är en väldigt fin väg att promenera. Både på vintern och sommaren.

Klicka på länken för att komma till deras sida där det finns mer information.

https://visitvarmland.com/kultur-historia/natursevardheter/platser-54/famtfallet

Det finns en fin grillplats och ett vindskydd intill fallet. Vi hade med korv, halloumi och lite annat gott att grilla. Det blåste lite kallt men det var underbart härlig sol som värmde. På somrarna är det underbart svalkande att doppa sig nedanför fallet. Det finns en jättefin brygga med stege att ta sig i med. Det här är väl värt ett besök. Det finns också en vandringsled i anslutning till fallet. Leden är 8,5 km och väldigt vacker och fin att promenera. Välkomna att uppleva tillsammans.